,

Carpaccio z łososia

przez bedy

Łososia dokładnie umyj, osusz papierowy ręcznikiem, owiń folią spożywczą i mocno schłodź w lodówce. W międzyczasie z podanych składników przygotuj sos.
Zimny filet pokrój ostrym nożem w jak najcieńsze plastry; ułóż je na półmisku i skrop sosem. Udekoruj roszponką oraz kawałkami cytryny.

Składniki:

* 50 dag grubego fileta z łososia
* garść roszponki
* cytryna pokrojona na ćwiartki (do dekoracji)

Sos:

* łyżeczka musztardy (najlepiej Dijon)
* 1/2 szklanki oliwy z oliwek
* sok z cytryny
* sól
* świeżo zmielony czarny pieprz

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Brytania pod panowaniem Rzymian

Frittata z cukinią i ziemniakami

Następny

Dodaj komentarz