,

Ciambotta

przez redakcja

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Posiekaj cebulę i zarumień ją na oliwie z oliwek. Papryki umyj, usuń z nich gniazda nasienne i pokrój w paski. Bakłażany umyj i pokrój w plastry.
Pomidory sparz i obierz ze skóry, drobno posiekaj. Warzywa dodaj do cebuli i duś około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj pokrojone ziemniaki, wymieszaj dokładnie i podgrzewaj jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Składniki:

* pół kilograma ziemniaków

* oliwa z oliwek

* 1 cebula

* 4 kolorowe papryki

* 2 bakłażany

* 3 pomidory

* sól

* świeżo zmielony pieprz

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Caponata

Oliwki w panierce z parmezanu

Następny

Dodaj komentarz