,

Cielęcina po mediolańsku

przez redakcja

Pomidory umyj, sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Drobno posiekaną szalotkę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj pomidory i przecier pomidorowy. Wlej bulion; dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Duś na wolnym ogniu ok. 25 minut.
Sznycle dopraw solą i pieprzem. Obtocz w roztrzepanych jajkach, z obu stron posyp parmezanem. Na patelni rozgrzej masło i trochę oliwy z oliwek. Smaż sznycle ok. 4-5 minut z obu stron. Podawaj polane sosem pomidorowym.

Składniki:

* 4 sznycle cielęce

* oliwa z oliwek

* 150 ml bulionu warzywnego

* 1 szalotka

* 2 jajka

* świeżo starty parmezan

* pół kilo pomidorów

* ząbek czosnku

* łyżka przecieru pomidorowego

* masło

* tymianek

* sól

* świeżo zmielony pieprz

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Bistecca alla Pizzaiola

Wątróbka po wenecku

Następny

Dodaj komentarz