Pomidory umyj, sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Drobno posiekaną szalotkę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. Dodaj pomidory i przecier pomidorowy. Wlej bulion; dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Duś na wolnym ogniu ok. 25 minut.
Sznycle dopraw solą i pieprzem. Obtocz w roztrzepanych jajkach, z obu stron posyp parmezanem. Na patelni rozgrzej masło i trochę oliwy z oliwek. Smaż sznycle ok. 4-5 minut z obu stron. Podawaj polane sosem pomidorowym.
Składniki:
* 4 sznycle cielęce
* oliwa z oliwek
* 150 ml bulionu warzywnego
* 1 szalotka
* 2 jajka
* świeżo starty parmezan
* pół kilo pomidorów
* ząbek czosnku
* łyżka przecieru pomidorowego
* masło
* tymianek
* sól
* świeżo zmielony pieprz