,

Crostini z pomidorami

przez bedy

Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Pomidory wymieszaj z posiekanymi dymkami i czosnkiem, dodaj trochę oliwy z oliwek i 2 łyżeczki octu.
Ciabattę pokrój na kromki grubości ok. 1 cm, piecz 5 minut w piekarniku w temperaturze 250 stopni. Wyjmij, na każdą kromkę nałóż pomidory i udekoruj listkami bazylii.

Składniki:

* 4 ciabatty

* oliwa z oliwek

* 5 dużych pomidorów

* 2 cebule dymki

* 2 ząbki czosnku

* 2 łyżeczki octu balsamicznego

* świeże listki bazylii

* sól

* świeżo zmielony pieprz

 

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Krem z awokado

Włoskie rodziny pod względem nowych technologii klasyfikują się na ostatnich miejscach w Europie

Następny

Dodaj komentarz