PODZIEL SIĘ
Ocen ten tekst

Limoncello z Abruzji. Nalewka zawsze sie udaje i jest malo czasochlonna. Jedyny problem ,ze w Polsce nie ma cytryn bez opryskow. Bedac we Wloszech warto kupic cytryny „non trattati”. Roznia sie tym od zwyklych,ze sa wieksze,skorka jest pomarszczona i maja intensywniejszy zapach.
Przepis na nalewkę cytrynową(limoncello)

Produkty:

8 szt. nie pryskanych cytryn(limoni nan trattati)

800g cukru

1 litr spirytusu

2 litry wody

Obrać cytryny ze skórki,tylko żótą część.Obrane skórki zalać spirtyusem i pozostawić na 8 dni.

Po upływie 8 dni zagotowac wode i rozpóścić w niej cukier.Następnie połączyc zalewę spirytusową (przecedzając skórki z cytryn) z otrzymanym roztworem.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here