Ziemniaki ugotuj w mundurkach, przestudź i pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i umaż ziemniaki kilka minut, często je obracając. Usmażona ziemniaki przełóż do dużej miski.
Cukinię i pieczarki dokładnie umyj, pokrój w plasterki i przesmaż na oliwie z oliwek, ok. 3 minut. Warzywa przełóż do miski z ziemniakami, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem, delikatnie wymieszaj.
Żółty ser zetrzyj na tarce, wsyp do warzyw. Jajka lekko roztrzep i wlej do miski z ziemniakami, cukinią, serem i pieczarkami. Wymieszaj. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i ułóż na niej masę jajeczną. Smaż frittatę ok. 7-8 minut, przełóż ją na drugą stronę, pomagając sobie dużym talerzem i smaż jeszcze 4-5 minut. Przed podaniem pokrój ją na części i ozdób natką pietruszki.
Materiał opracowany przez: