,

Frittata z łososiem

przez bedy

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. W misce mieszamy jajka z mlekiem, posiekanym koperkiem i szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojony w małe kostki serek topiony. Na końcu dodajemy posiekanego, wędzonego łososia.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wylewamy masę. Smażymy około dwie-trzy minuty, aż spód ładnie się zetnie.

Wstawiamy patelnię do piekarnika na ok. 8-10 minut. Po wyjęciu pozostawiamy na chwilę w temperaturze pokojowej, a potem przekładamy na duży talerz i kroimy na części jak tort.

Składniki:

* 6 jajek

* 3 łyżki mleka

* 1 łyżka koperku

* Sól

* pieprz

* 1 łyżka szczypiorku

* 1 trójkącik śmietankowego serka topionego (25 dag)

* 25 dag wędzonego łososia

* 1 łyżka oliwy z oliwek

 

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Był sobie kiedyś kawałek drewna

Carpaccio z wołowiny z sosem

Następny

Dodaj komentarz