,

Funghi gratinati

przez bedy

Grzyby umyj, pokrój w cienkie paski. Włóż do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Marchewkę i seler pokrój w małą kostkę. Przygotuj sos: wymieszaj żółtka, filecki anchois, sok z cytryny oraz roztopione masło
Dodaj trochę wody i mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem.

Grzyby polej sosem i zapiekaj ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni

Składniki:

* 4 średniej wielkości grzyby (np. borowiki)

* sok z połówki cytryny

* 2 żółtka

* 2 fileciki anchois

* oliwa z oliwek

* 1 mała marchewka

* 1 łodyga selera naciowego

* 2 łyżki natki pietruszki

* świeżo zmielony pieprz

* sól

 

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Kanapki z mozzarellą

Bruschetta

Następny

Dodaj komentarz