Grzyby umyj, pokrój w cienkie paski. Włóż do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Marchewkę i seler pokrój w małą kostkę. Przygotuj sos: wymieszaj żółtka, filecki anchois, sok z cytryny oraz roztopione masło
Dodaj trochę wody i mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
Grzyby polej sosem i zapiekaj ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni
Składniki:
* 4 średniej wielkości grzyby (np. borowiki)
* sok z połówki cytryny
* 2 żółtka
* 2 fileciki anchois
* oliwa z oliwek
* 1 mała marchewka
* 1 łodyga selera naciowego
* 2 łyżki natki pietruszki
* świeżo zmielony pieprz
* sól
Materiał opracowany przez: