,

Fusilii z wieprzowiną i tymiankiem

przez bedy

Mięso pokrój w drobną kostkę, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem. W garnku rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w paski paprykę. Duś ok. 2-3 minut i dodaj mięso.
Kiedy się zarumieni dodaj przekrojone na połówki pieczarki. Duś na wolnym ogniu przez 3-4 minuty. Wlej bulion, dodaj koncentrat pomidorowy i tymianek. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem ok. 35-40 minut, aż mięso zmięknie. Dodaj oliwki, dopraw solą i pieprzem.

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź i wymieszaj z sosem, smacznego!

Składniki:

* 400 g makaronu fusilli
* oliwa z oliwek
* 2 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
* 2 łyżki koncentratu pomidorowego
* 700 g chudej wieprzowiny, najlepiej szynki
* 3 średnie żółte papryki
* 2 cebule
* 150 g pieczarek
* 2 łyżeczki suszonego tymianku lub kilka gałązek świeżego
* sól
* świeżo zmielony czarny pieprz
* 5 łyżek zielonych oliwek bez pestek

 

Poprzedni

Tortiglioni z cykorią

Anioły i Demony

Następny

Dodaj komentarz