,

Kanapki z mozzarellą

przez bedy

Mozzarellę pokrój w plastry. Jajka roztrzep widelcem w głębokim talerzu. Mozzarellę rozłóż na pięciu kromkach tostowego chleba i przykryj pozostałymi, lekko dociśnij. Kanapki skrop mlekiem, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.
Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę. Włóż kanapki i smaż aż się zarumienią. Odwróć kanapki i zarumień z drugiej strony. Natychmiast podawaj.

Składniki:

* 10 kromek tostowego chleba

* 30 dag mozzarelli

* 3 jajka

* 5 łyżek mleka

* mąka

* oliwa z oliwek

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Włoskie rodziny pod względem nowych technologii klasyfikują się na ostatnich miejscach w Europie

Funghi gratinati

Następny

Dodaj komentarz