,

Pizza alla siciliana

przez redakcja

Cebulę pokrój w cienkie plasterki i smaż na oliwie z oliwek ok. 15 minut. Dodaj pół łyżeczki cukru i szczyptę gałki muszkatołowej. Na samym końcu dopraw solą i pieprzem.
Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i drobno posiekaj.

Ciasto na pizzę skrop oliwą z oliwek. Ułóż na nim pomidory, smażoną cebulę i pokrojone w drobne kawałki karczochy. Na szczycie ułóż mozzarellę pokrojoną w plastry. Całość skrop oliwą z oliwek i piecz ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Składniki:

* ciasto (przepis na puszyste ciasto / przepis na cienkie ciasto)

* 20 dag pomidorów

* 20 dag cebuli

* 20 dag karczochów

* ser mozzarella

* oliwa z oliwek

* cukier

* sól

* świeżo zmielony czarny pieprz

* gałka muszkatołowa

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Pizza serowa z bazylią

Włoscy lekarze muszą donosić na imigrantów

Następny

Dodaj komentarz