,

Pizza Pescatore

przez redakcja

Tuńczyka osącz z zalewy. Przygotowane ciasto wyłożyć na blachę. Rozłożyć na nim pomidory, skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Piec ok. 10 minut w temperaturze 250 stopni.
Na pomidorach rozłożyć tuńczyka, pokryć plasterkami mozzarelli, posypać tymiankiem i piec jeszcze 10 minut.

Możesz również udekorować pizzę zielonymi oliwkami lub kaparami.

Składniki:

* ciasto (przepis cienkie ciasto / przepis puszyste ciasto)
* puszka tuńczyka w sosie własnym
* 30 dag sera mozzarella
* 30 dag pomidorów z puszki
* oliwa z oliwek
* łyżeczka świeżego tymianku
* sól
* świeżo starty pieprz

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Pizza Funghi

Pizza Primavera

Następny

Dodaj komentarz