,

Pizza Primavera

przez redakcja

Przygotuj ciasto wg przepisu. Szpinak zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój w cienkie paski. Pokrojony w dość duże kawałki boczek usmaż na suchej patelni.
Ciasto rozwałkuj i włóż do formy. Skrop oliwą z oliwek i włóż do piekarnika (temperatura 250 stopni) na 10 minut.

Wyjmij ciasto – nałóż szpinak, boczek, dopraw solą i pieprzem, rozłóż pokrojoną w plasterki mozzarellę, piecz jeszcze ok. dziesięciu minut.

Skaładniki:

* ciasto (przepis na puszyste ciasto / przepis na cienkie ciasto)

* 50 dag świeżego szpinaku

* 20 dag wędzonego boczku

* 30 dag pomidorów z puszki, albo 6-7 świeżych

* 25 dag mozzarelli

* sól

* świeżo zmielony pieprz

* oliwa z oliwek

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Pizza Pescatore

Pizza Tricolore

Następny

Dodaj komentarz