,

Pizza Smak Lata

przez redakcja

Przygotuj ciasto zgodnie z przepisem. Piekarnik nagrzej do temperatury 220 stopni. Ciasto skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na ok. dwadzieścia minut.
W tym czasie, w misce wymieszaj razem sparzone i pokrojone w ćwiartki pomidory, mozzarellę pokrojoną w dość dużą kostkę, oliwę oraz drobno posiekane oregano. Dopraw solą i pieprzem. Wyjmij pizzę z piekarnika i rozłóż na niej masę pomidorową, udekoruj liśćmi rukoli i podawaj.

Składniki:

* ciasto (przepis na puszyste ciasto / przepis na cienkie ciasto)

* 400g świeżych pomidorów

* 200g świeżej mozzarelli

* 1 łyżka swieżego oregano

* świeżo zmielony pieprz

* 1 mała rukola

Materiał opracowany przez:


Poprzedni

Pizza Tricolore

Pizza z anchois

Następny

Dodaj komentarz