PODZIEL SIĘ
Ocen ten tekst

Przygotuj ciasto zgodnie z przepisem. Borowiki umyj, pokrój w paski i przesmaż na oliwie z oliwek, wraz z rozgniecionym ząbkiem czosnku i pokrojonym porem. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na cieście rozłóż grzyby. Wstaw pizzę do piekarnika na ok. 20 minut. W międzyczasie pomidory sparz i pokrój w plasterki. Wyjmij pizzę, rozłóż na niej pomidory, lekko skrop oliwą z oliwek, dopraw pieprzem i posyp świeżo startym parmezanem. Podawaj natychmiast.

Składniki:

* ciasto (przepis na puszyste ciasto / przepis na cienkie ciasto)

* 300g świeżych borowików

* 1 ząbek czosnku

* oliwa z oliwek

* sól

* świeżo zmielony czarny pieprz

* 1 por

* 4 pomidory

* świeżo starty parmezan

Materiał opracowany przez:

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here