Przygotuj ciasto zgodnie z przepisem. Borowiki umyj, pokrój w paski i przesmaż na oliwie z oliwek, wraz z rozgniecionym ząbkiem czosnku i pokrojonym porem. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na cieście rozłóż grzyby. Wstaw pizzę do piekarnika na ok. 20 minut. W międzyczasie pomidory sparz i pokrój w plasterki. Wyjmij pizzę, rozłóż na niej pomidory, lekko skrop oliwą z oliwek, dopraw pieprzem i posyp świeżo startym parmezanem. Podawaj natychmiast.
Składniki:
* ciasto (przepis na puszyste ciasto / przepis na cienkie ciasto)
* 300g świeżych borowików
* 1 ząbek czosnku
* oliwa z oliwek
* sól
* świeżo zmielony czarny pieprz
* 1 por
* 4 pomidory
* świeżo starty parmezan