,

Sałata z parmezanem

przez bedy

Cebulę kroimy w malutką kostkę. W misce mieszamy ją z octem balsamicznym, sokiem z cytryny, doprawiamy solą, białym pieprzem i cukrem, dolewamy oliwę z oliwek i ucieramy na gładki sos.
Sałatę rzymską i ukolę myjemy, suszymy i rwiemy na średniej wielkości kawałki. Mieszamy z sosem i posypujemy świeżo startym parmezanem.

Składniki:

* 1 główka sałaty rzymskiej

* 30 dag rukoli

* 1 cebula

* 3 łyżki octu balsamicznego

* 3 łyżki soku z cytryny

* 10 łyżek oliwy

* sól

* biały pieprz

* pół łyżeczki cukru

* świeżo starty parmezan

Materiał opracowany przesz:

Poprzedni

Sałatka z oliwkami

Sałatka z makaronem i orzeszkami ziemnymi

Następny

Dodaj komentarz