,

Sałatka toskańska

przez bedy

Pokrojony w kostkę chleb skrop winem, tak żeby był wilgotny, ale nie mokry. Dymki pokrój w plasterki, ogórka w kostkę, a pomidorki przekrój na pół.
Rukolę umyj i oderwij ogonki. Do miski włóż rukolę, chleb, dymki, ogórka i pomidorki. Dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą, delikatnie wymieszaj i wstaw sałatkę na godzinę do lodówki. Przed podaniem możesz doprawić winnym octem i udekorować świeżą bazylią.

Składniki:

* 5 kromek czerstwego białego chleba

* 8 łyżek oliwy

* 5-6 łyżek białego wina

* 25 dag pomidorków koktajlowych

* 8 dymek

* 1 mały ogórek

* 10 dag rukoli

* sól

* świeżo zmielony czarny pieprz

* ocet winny

* świeża bazylia do dekoracji
Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Pociągi Low cost

Sałatka z kurczakiem i szpinakiem

Następny

Dodaj komentarz