,

Sałatka z kopru włoskiego

przez bedy

W misce wymieszaj: majonez, ocet jabłkowy, posiekany koperek, cukier, świeżo zmielony czarny pieprz oraz startą skórkę cytrynową. Dodaj pokrojony w paski koper i ponownie pomieszaj.
Dopraw solą, miskę przykryj i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem ponownie pomieszaj.

Składniki:

* 1 średniej wielkości koper włoski

* 1/2 szklanki majonezu

* 1/4 szklanki octu jabłkowego lub soku z cytryny

* 2 łyżki koperku

* 1 łyżka cukru

* 2 łyżeczki mielonego pieprzu

* 3/4 łyżeczki skórki cytrynowej

* sól

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Sałatka z kurczakiem

Roberto Saviano: Nie jestem samotny w tej walce

Następny

Dodaj komentarz