Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, i smaż na oliwie ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Dopraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i odstaw do wystygnięcia.
Ser, szynkę oraz korniszony pokrój w drobną kostkę. Sałatę porwij ma drobne kawałki. Wszystkie składniki umieść w dużej misce. Kiedy piersi z kurczaka wystygną, pokrój je w cienkie paski i dodaj do sałatki. Całość dokładnie wymieszaj, dodając sporo majonezu, jeżeli sałatka będzie zbyt gęsta dodaj trochę oliwy z oliwek.
Składniki:
* 50 dag piersi z kurczaka
* 3 łyżki oliwy z oliwek
* 20 dag sałaty rzymskiej
* 5 dag korniszonów
* 20 dag szynki
* 20 dag ementalera
* 25 dag majonezu
* sól
* pieprz
Materiał opracowany przez: