,

Sałatka z makaronem i orzeszkami ziemnymi

przez bedy

Makaron ugotuj al dente. Odsącz i pozostaw do wystygnięcia. Liście bazylii umyj i porwij na małe kawałki. Ząbek czosnku posiekaj. Sparz pomidory, obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój na małe kawałeczki.
Czosnek przyrumień na oliwie, dodaj orzeszki, pomidory, sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem, gotuj ok. 15 minut. Po wystygnięciu dodaj makaron do sosu i dobrze wymieszaj. Udekoruj tymiankiem i natką.

Składniki:

* 175g makaronu fusilii

* 175g makaronu fusilli szpinakowego

* 50g orzeszków ziemnych

* 4 pomidory

* 10 świeżych liści bazylii

* 1 ząbek czosnku

* 3 łyżki oliwy z oliwek

* sok z 1 cytryny

* sól, świeżo zmielony pieprz

* świeży tymianek i natka pietruszki – do dekoracji
Materiał opracowany przesz:

Poprzedni

Sałata z parmezanem

Sałatka z kurczakiem

Następny

Dodaj komentarz