,

Sałatka z oliwkami

przez bedy

Makaron ugotuj al dente, odcedź i odstaw, żeby wystygł. Fasolkę umyj, odetnij końce i ugotuj. Wymieszaj z makaronem. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w cienkie paski i posyp nimi makaron z fasolką. Oliwki i kapary osącz z zalewy i wyłóż na sałatkę.
Dopraw solą i pieprzem, posyp listkami oregano i skrop oliwą z oliwek.

Składniki:

* 250g makaronu spaghetti lub penne

* oliwa z oliwek

* 10 dag fasolki szparagowej

* po jednej małej papryce czerwonej, zielonej i żółtej

* 4 łyżki zielonych oliwek bez pestek

* 1 łyżka kaparów

* sól
* świeżo zmielony pieprz

* świeże oregano

 

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Rzym: Podpalił się, bo stracił pracę

Sałata z parmezanem

Następny

Dodaj komentarz