PODZIEL SIĘ
Ocen ten tekst

Makaron ugotuj al dente i odstaw do wystygnięcia. Przygotuj sos z tuńczyka: 3/4 tuńczyka z puszki umieść w mikserze, dodaj kapary, anchois, sok z cytryny i żółtko z jednego jajka.
Włącz mikser i dolewając oliwę zmiksuj wszystkie składniki na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem.

W misce wymieszaj resztę tuńczyka z mozzarellą i natką.

Makaron wymieszaj z sosem z tuńczyka, dodaj tuńczyka z mozzarellą. Pozostałe jajka pokrój w plasterki i udekoruj nimi sałatkę.

Składniki:

* 500g makaronu penne

* 10 łyżek oliwy z oliwek

* 1 puszka tuńczyka w oleju

* sok z jednej cytryny

* 5 jajek ugotowanych na twardo

* 5 kulek mozzarelli di bufala

* świeżo zmielony pieprz

* sól

* 1 łyżka natki pietruszki

* 2 filety anchois

* 2 łyżki kaparów

Materiał opracowany przez:

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here