Oliwę z oliwek rozgrzej w garnku i podsmaż na niej drobno pokrojoną szalotkę i cebulę, posiekany czosnek i liście anyżu. Grzyby dokładnie oczyść, pokrój wzdłuż na cienkie plasterki – osobno kapelusze i osobno nóżki.
Dodaj do cebuli, dopraw szczyptą soli i smaż ok. dwóch minut.
Po upływie tego czasu do rondla dodaj sparzone i drobno pokrojone pomidory oraz świeżo zmielony czarny pieprz, wymieszaj i gotuj jeszcze 15 minut. Gotowy sos można posypać natką pietruszki.
Gotowy sos posypać natką pietruszki.
Składniki:
* 400 g świeżych borowików
* 4 pomidory
* 1 ząbek czosnku
* 1 szalotka
* 1 cebula
* 2 łyżki natki pietruszki
* 1 łyżka liści anyżowych
* oliwa z oliwek
* sól
* świeżo zmielony czarny pieprz