PODZIEL SIĘ
Ocen ten tekst

Oliwę z oliwek rozgrzej w garnku i podsmaż na niej drobno pokrojoną szalotkę i cebulę, posiekany czosnek i liście anyżu. Grzyby dokładnie oczyść, pokrój wzdłuż na cienkie plasterki – osobno kapelusze i osobno nóżki.
Dodaj do cebuli, dopraw szczyptą soli i smaż ok. dwóch minut.

Po upływie tego czasu do rondla dodaj sparzone i drobno pokrojone pomidory oraz świeżo zmielony czarny pieprz, wymieszaj i gotuj jeszcze 15 minut. Gotowy sos można posypać natką pietruszki.

Gotowy sos posypać natką pietruszki.

Składniki:

* 400 g świeżych borowików

* 4 pomidory

* 1 ząbek czosnku

* 1 szalotka

* 1 cebula

* 2 łyżki natki pietruszki

* 1 łyżka liści anyżowych

* oliwa z oliwek

* sól

* świeżo zmielony czarny pieprz

Materiał opracowany przez:

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułSieneńskie Palio
Następny artykułMagia Kina

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here