,

Spaghetti z szynką i mozzarellą

przez bedy

Mozzarellę pokrój w kostkę, wymieszaj w misce z oliwkami i drobno posiekaną natką pietruszki. Pancettę (lub boczek) pokrój w kostkę i podsmaż na chrupko, pod koniec smażenia dodaj szynkę.
Soku pomidorowy podgrzej, dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wymieszaj z sosem pomidorowym, dodaj pancettę i szynkę. Przełóż na talerze, posyp mozzarellą i oliwkami. Smacznego!

Składniki:

* 500 g makaronu spaghetti
* szklanka czarnych oliwek nadziewanych papryką
* 2 łyżki posiekanej natki
* 200 g pancetty lub chudego boczku
* 350 g szynki
* 250 ml gęstego soku pomidorowego
* 3 ząbki czosnku
* 2 kulki mozzarelli
* sól
* świeżo zmielony czarny pieprz

Poprzedni

Farfalle al pomodoro e asparagi

Tagliatelle z suszonymi pomidorami

Następny

Dodaj komentarz