,

Sznycel cielęcy z parmezanem

przez redakcja

Mięso przekrój na pół. Lekko oprósz solą i pieprzem. Usmaż na patelni na złoty kolor. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na każdym kawałku mięso umieść plasterek szynki, posyp startym parmezanem i udekoruj dwoma łyżkami creme fraiche.

Zapiekaj w piekarniku około 15 minut. Podawaj z makaronem lub sałatką.

Składniki:

* 4 sznycle cielęce (eskalopki)

* 4 plasterki szynki

* 8 łyżek creme fraiche

* świeżo starty parmezan

* sól, świeżo zmielony pieprz

* oliwa z oliwek

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Pieczeń wołowa w winie

Gnocchi z czosnkiem i rozmarynem

Następny

Dodaj komentarz