,

Tagliatelle z suszonymi pomidorami

przez bedy

Czosnek i oliwki drobno posiekaj. Wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek. Dodaj pomidory, skórkę z cytryny i zioła. Sos lekko podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem. Przed podaniem posyp serem pecorino.

Składniki:

* 40 dag makaronu tagliatelle
* 2 ząbki czosnku
* 1/2 szklanki czarnych oliwek bez pestek
* 1/2 szklanki suszonych pomidorów w oliwie
* 1/2 pęczka bazylii
* łyżka świeżego oregano
* łyżka świeżej natki
* sól
* świeżo starty czarny pieprz
* skórka otarta z cytryny (1 łyżka)
* ser pecorino do posypania gotowego dania

 

Poprzedni

Spaghetti z szynką i mozzarellą

Monte Agner

Następny

Dodaj komentarz