PODZIEL SIĘ
Ocen ten tekst

Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj. Białka ubij z dodatkiem szczypty soli. Wymieszaj z utartymi żółtkami.
Deserowe pucharki wypełnij pokruszonymi biszkoptami, skrop likierem amaretto, lekko dociśnij. Posyp rozmrożonymi malinami, a na owocach umieść porcję kremu. Wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem posyp deser kakao i udekoruj świeżymi malinami.

Składniki:

* 25 dag mascarpone

* 2 żółtka

* 2 białka

* szczypta soli

* 5 dag cukru

* 20 ml amaretto

* 10 dag biszkoptów

* 20 dag mrożonych malin

* świeże maliny do dekoracji

* gorzkie kakao do posypania

Materiał opracowany przez:

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here