,

Tiramisu

przez redakcja

Żółtka ubić wraz z cukrem. Do ubitej masy dodawać po łyżce serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Na dnie formy ułóż warstwę biszkoptów. Kawę wymieszaj z likierem amaretto. Skrop nią biszkopty i rozsmaruj na nich warstwę kremu grubości ok. 2 cm.
Ułóż następną warstwę biszkoptów, ponownie skrop kawą i posmaruj kremem.

Formę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 5 godzin. Przed podaniem oprósz kakao.

Składniki:

* 50 dag serka mascarpone

* 2 żółtka

* 2 łyżki cukru

* 5 łyżek likieru amaretto

* 30 dag biszkoptów (najlepiej podłużnych)

* 150 ml kawy z ekspresu

* 2 łyżki kakao

Materiał opracowany przez:


Poprzedni

Espresso amaretto

Crema di Mascarpone

Następny

Dodaj komentarz