,

Tuńczyk po etrusku

przez bedy

Tuńczyk zalej oliwą z oliwek, dodaj posiekany czosnek, natkę pietruszki, rozmaryn i tymianek. Włóż rybę w marynacie na 24 godziny do lodówki.
Wyjmij tuńczyka z marynaty. Marynatę przelej przez sitko i odstaw.

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć grzyby. Smaż je aż puszczą wodę i staną się miękkie, ok. 6 minut.

Na drugiej patelni zeszklij cebulę na oliwie z oliwek, ok. 4 minut, po czym dodaj ją do grzybów i smaż na małym ogniu przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.

Tuńczyka usmaż na patelni po 2 minut dla każdej ze stron. Dodaj wino i marynatę, przykryj patelnię i smaż przez ok. 10 minut.

Przełóż rybę na talerze, przykryj grzybami z cebulą i udekoruj czarnymi oliwkami.

Materiał opracowany przez:

 

 

Poprzedni

Sola w maśle cytrynowym

Halibut z pesto

Następny

Dodaj komentarz