,

Warzywa w winie Marsala

przez redakcja

Rzepę i marchew umyj i obierz. Warzywa pokrój w dość dużą kostkę. Na dużej patelni rozgrzej masło. Wrzuć warzywa i dodaj łyżeczkę cukru. Dokładnie wymieszaj i smaż, aż warzywa zaczną robić się miękkie, czyli ok. 7-9 minut.
Dodaj wino Marsala i smaż potrawę następne 5 minut. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą i wymieszaj. Przełóż warzywa na talerze i przed podaniem udekoruj natką pietruszki.

Składniki:

* 40 dag rzepy

* 40 dag marchewki

* 3 łyżki masła

* 1 łyżeczka cukru

* 3 łyżki wina Marsala

* 2 łyżki posiekanej natki pietruszki plus trochę do dekoracji

* sól

Materiał opracowany przez:


Poprzedni

Asparagi alla parmigiana

Peperonata

Następny

Dodaj komentarz