,

Carpaccio z wołowiny

przez bedy

Polędwicę owinąć folią spożywczą i włożyć na ok. 60 minut do zamrażarki. Po tym czasie wyjąc ją i pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Rozłożyć pokrojoną wołowinę na talerzu i skropić sosem ze zmieszanej oliwy, octu balsamicznego i musztardy. Posypać solą, pieprzem i startym parmezanem.

Przed podaniem udekorować rukolą.

Składniki:

* 30 dag polędwicy wołowej

* 3 łyżki oliwy z oliwek

* łyżka octu balsamicznego

* łyżeczka musztardy

* sól

* świeżo zmielony pieprz

* świeżo starty parmezan

* rukola do dekoracji

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Piraci drogowi we Włoszech – 9% to kobiety!

Bakłażany zapiekane z parmezanem

Następny

Dodaj komentarz