,

Oliwki w panierce z parmezanu

przez redakcja

Oliwki osącz. Jajka umyj, rozbij w misce i energicznie roztrzep widelcem. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Przesianą mąkę i starty parmezan wsyp do dwóch głębokich talerzy.
Oliwki obtocz w mące, potem w jajku, a na końcu w parmezanie. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Oliwki smaż partiami na złoty kolor, osącz na papierowym ręczniku i podawaj.

Składniki:

* 25 dag oliwek nadziewanych papryką

* 15 dag mąki

* 2 jajka

* 10 dag startego parmezanu

* oliwa z oliwek

* sól

* świeżo zmielony czarny pieprz

Materiał opracowany przez:

Poprzedni

Ciambotta

Cukinia z czosnkiem

Następny

Dodaj komentarz