PODZIEL SIĘ
Ocen ten tekst

Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i rozdrobnione drożdże. Zrobić wgłębienie, dolać oliwy z oliwek i trochę rozcieńczonego z wodą mleka.
Wyrabiać ciasto dodając stopniowo mleko z wodą. Ciasto zagniatać przez około 10 minut. Następnie odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a potem rozwałkować na placki grubości 5-6 mm i ponakłuwać je widelcem.

Składniki:

* 400 g mąki

* 30 g drożdży

* 4 łyżki oliwy z oliwek

* 2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach

* pół łyżeczki soli

* szczypta pieprzu

* bazylia, oregano, tymianek

Materiał opracowany przez:

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here