Oliwę, ocet balsamiczny, rozgnieciony ząbek czosnku i posiekane zioła dokładnie wymieszaj. Liście szpinaku opłucz, osusz, a potem ułóż w misce wraz z posiekaną cebulą i przekrojonymi na pół pomidorkami.
Piersi z kurczaka pokrój na kawałki, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem, smaż na oliwie. Ciepłe rozłóż w misce ze szpinakiem i skrop przygotowanym wcześniej sosem.
Składniki:
* 80 ml oliwy z oliwek
* 15 ml białego octu balsamicznego
* 1 ząbek czosnku
* pęczek liści szpinaku
* 1 łyżka świeżego tymianku
* 1 łyżka natki pietruszki
* 12 pomidorków koktajlowych
* 2 piersi z kurczaka
* sól
* świeżo zmielony czarny pieprz
Materiał opracowany przez: