PODZIEL SIĘ
Ocen ten tekst

Oliwę, ocet balsamiczny, rozgnieciony ząbek czosnku i posiekane zioła dokładnie wymieszaj. Liście szpinaku opłucz, osusz, a potem ułóż w misce wraz z posiekaną cebulą i przekrojonymi na pół pomidorkami.
Piersi z kurczaka pokrój na kawałki, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem, smaż na oliwie. Ciepłe rozłóż w misce ze szpinakiem i skrop przygotowanym wcześniej sosem.

Składniki:

* 80 ml oliwy z oliwek

* 15 ml białego octu balsamicznego

* 1 ząbek czosnku

* pęczek liści szpinaku

* 1 łyżka świeżego tymianku

* 1 łyżka natki pietruszki

* 12 pomidorków koktajlowych

* 2 piersi z kurczaka

* sól

* świeżo zmielony czarny pieprz

Materiał opracowany przez:

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here