PODZIEL SIĘ
Ocen ten tekst

Gotowe ciasto posmaruj oliwą wymieszaną z roztartym ząbkiem czosnku. Kładziemy na cieście pokrojoną w plastry mozzarellę i posypujemy serem pecorino.
Następnie nakładamy ricottę i posypujemy startym parmezanem. Piecz pizzę ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni. W czasie pieczenia smaruj pizzę oliwą z czosnkiem. Przed podaniem posyp posiekaną bazylią.

kładniki:

ciasto (przepis na puszyste ciasto / przepis na cienkie ciasto)

* oliwa z oliwek

* 1 ząbek czosnku

* 25 dag mozzarelli

* 15 dag sera pecorino

* 15 dag ricotty

* 5 łyżek świeżo startego parmezanu

* 4 łyżki świeżo posiekanej bazylii

Materiał opracowany przez:


PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułPizza z borowikami
Następny artykułPizza alla siciliana

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here