Frittata z łososiem

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. W misce mieszamy jajka z mlekiem, posiekanym koperkiem i szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojony w małe kostki serek topiony. Na końcu dodajemy posiekanego, wędzonego łososia.Na patelni rozgrzewamy oliwę i wylewamy masę. Smażymy około dwie-trzy minuty, aż spód … Zobacz więcej »

Carpaccio z łososia

Łososia dokładnie umyj, osusz papierowy ręcznikiem, owiń folią spożywczą i mocno schłodź w lodówce. W międzyczasie z podanych składników przygotuj sos.Zimny filet pokrój ostrym nożem w jak najcieńsze plastry; ułóż je na półmisku i skrop sosem. Udekoruj roszponką oraz kawałkami cytryny. Składniki: * 50 dag … Zobacz więcej »

Pesto

Wszystkie składniki zmiksować lub rozetrzeć w moździerzu. Stopniowo dodawać oliwę i mieszać.Składniki: * 100 ml oliwy z oliwek, * 3 ząbki czosnku, * 3 posiekane pęczki bazyli* 10 dag orzeszków piniowych * 5 dag parmezanu * sól, świeżo zmielony pieprz Materiał opracowany przez: